Over mij

 

Ik ben Martine Roomer - van Zalinge, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Toen ik

zwanger was van mijn oudste kind stond het voor mij vast: ik ging borstvoeding

geven! Door mijn werk als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau wist

ik al het één en ander over borstvoeding, maar dat er nog veel te leren viel

ontdekte ik toen ik zelf daadwerkelijk borstvoeding ging geven.

 

In mijn zoektocht naar meer informatie en contact met andere borst-

voedende moeders kwam ik terecht bij borstvoedingorganisatie

La Leche League, waar ik uiteindelijk de interne opleiding tot La Leche League

Leidster volgde. En wéér kwam ik er achter dat er nog véél te leren viel!

 

Ondanks dat ik al veel over borstvoeding en alles wat daarmee te maken heeft

wist, liep ik zowel in mijn werk op het consultatiebureau als in mijn functie als leidster

bij La Leche League zo nu en dan tegen de grenzen van mijn kennis aan. Hierdoor ontstond

de wens om de opleiding tot lactatiekundige te gaan doen.

In 2013 heb ik deze opleiding afgesloten met het internationale examen en mag ik mijzelf 'International Board Certified Lactation Consultant', ofwel: 'Lactatiekundige IBCLC', noemen.  Als Lactatiekundige IBCLC ben ik verplicht mij te blijven bijscholen en moet ik elke 10 jaar opnieuw het examen afleggen; een garantie dat mijn kennis altijd op niveau blijft.

 

Een tweede passie van mij is het dragen van mijn kinderen. Ooit begon ik met dragen omdat het me wel gezellig leek om zo samen met mijn kind wandelingen te maken, maar al gauw ontdekte ik ook de praktische kant van dragen. Buitenshuis ben je met een doek of drager veel mobieler dan met een kinderwagen (denk maar eens aan de smalle gangpaden in sommige winkels of de zanderige paadjes in de duinen) en binnenshuis kun je je kind troosten en geruststellen èn tegelijkertijd nog wat in het huishouden doen. Dat het daarnaast ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van je kind is alleen maar mooi meegenomen.

Ik ben er van overtuigd dat het dragen van je kind je kan helpen om de soms drukke dagen en heftige sprongetjes van je kind door te komen zonder zelf 'gillend gek' te worden. Toch denken veel ouders dat het dragen van je kind ingewikkeld of zwaar is. Om ouders te kunnen leren dat dragen niet ingewikkeld of zwaar hoeft te zijn ben ik de opleiding tot draagconsulent bij 'Die Trageschule' gaan volgen en kan ik ouders nu ook gedegen advies en instructie op het gebied van ergonomisch dragen geven.

 

Ik geniet ervan dat ik in mijn werk mijn kennis met ouders kan delen en hen zo kan helpen tijdens deze bijzondere periode in het leven met hun kind. De doelen, wensen en mogelijkheden van ouders zijn altijd het uitgangspunt, waardoor iedere begeleiding bijzonder, uniek en uitdagend is