Consulten lactatiekundige

 

Telefonisch consult

Bij korte vragen over borstvoeding, waarbij geen observatie nodig is, kan een telefonisch lactatiekundig consult uitkomst bieden.

Wanneer je contact opneemt zijn daar niet direct kosten aan verbonden. Eerst bespreken we je vraag en bekijken we of een consult nodig is en zo ja,  welk type consult het best bij je vraag past. Vervolgens kies je zelf welk type consult je wilt.

Tarief:

Kort (tot 20 min.):                  €20

Lang (tot 30 min.):                €25

 

Consult aan huis

In een aantal gevallen is het wenselijk dat de lactatiekundige kan observeren wat er gebeurt zodat er passend advies en begeleiding gegeven kan worden. In dat geval maken we een afspraak voor een consult aan huis. Het consult duurt ongeveer anderhalf uur. Na het consult ontvang je een verslag per e-mail. In de periode na het consult hebben we nog twee keer telefonisch contact. Heel soms is het nodig om een tweede keer bij je thuis langs te komen. Omdat het probleem dan meestal al duidelijk is, duurt een tweede consult aan huis vaak minder lang en zijn de kosten lager.

Tarief:

Eerste consult aan huis:        €110

(incl.  2x telefonisch consult)

Vervolgconsult aan huis:       €80

(incl. 1x telefonisch consult)

 

Prenataal consult

Wanneer je na de bevalling borstvoeding wilt gaan geven is het verstandig om je goed voor te bereiden; kennis is tenslotte de sleutel tot succes! Voor de meeste ouders biedt een cursus zoals die vaak door thuiszorgorganisaties en verloskundigen wordt aangeboden voldoende informatie, maar er zijn situaties waarin een wat meer uitgebreide voorbereiding is gewenst. Bijvoorbeeld wanneer je erg onzeker bent, je denkt dat jouw borsten of tepels 'anders' zijn, je een ziekte of aandoening hebt die het geven van borstvoeding mogelijk zou kunnen beïnvloeden, je een kindje verwacht met een aandoening die het geven van borstvoeding zou kunnen beïnvloeden, of gewoon.. als je een meer persoonlijke benadering prettiger vindt. Een prenataal lactatiekundig consult kan je dan helpen je optimaal voor te bereiden op het geven van borstvoeding na de bevalling.

Een prenataal consult vindt plaats bij jullie thuis. Van tevoren bespreken we jouw specifieke vragen en bepalen we de duur van het consult. Na het consult krijg je een samenvatting van de gegeven informatie. Een telefonisch consult na de bevalling is bij de prijs inbegrepen.

Tarief:

Kort (1 uur):                          € 55

Lang (1,5 uur):                      € 70

 

Op verzoek verzorg ik ook borstvoedingscursussen voor groepen zwangeren. Neem contact op voor meer informatie.

 

 

Alle prijzen zijn inclusief administratiekosten en eventuele reiskosten (binnen het werkgebied).

Op alle consulten zijn de voorwaarden zoals opgesteld door de NVL van toepassing.